KONTULA
Intro
Kontulan juuret
Laatulähiö vai slummi
Kontula 35 vuotta sitten
Omat muistot ja jutut
Karttoja
Palveluhakemisto
Kuvia
Videoita
Linkit
KontuKeskus
Kontula -lehti
Radio Kontula
Ajankohtaista -arkisto

Haku
Toiminnot
KirjauduKirkkoherravaalien ehdokkaat paneelissa


Kuva: Mikaelin seurakunnan kirkkoherraksi ovat ehdolla Heikki Hilvo (vas.), Martti Häkkänen ja Hannu K. Saloranta. Paneelin juonsi Hannu Sironen.


Kirkkoherraehdokkaat paneelissa: mielipide-eroja löytyy

Mikaelin seurakunnan tiistaina pidetty kirkkoherraehdokkaiden vaalipaneeli sujui sopuisasti, mutta toi selvästi esiin ehdokkaiden erilaiset kannat kirkon ajankohtaisiin kysymyksiin.  Näkemykset eroavat mm. kirkon asemassa maallistuvassa yhteiskunnassa ja samaa sukupuolta olevien liittojen siunaamisessa.

Heikki Hilvo
n mukaan kirkon tulevaisuuden kannalta keskeisintä on ottaa Jumalan todellisuus todesta ja harjoittaa aktiivista evankelioimista. Ilman tätä Suomen evankelis-luterilainen kirkko uhkaa kuivettua muinaismuistoksi. Hilvo näkee Aasian, Afrikan ja Etelä-Amerikan nuorten kirkkojen voivan tarjota esimerkin uudistumiseen.

Martti Häkkänen
pitää tärkeänä kirkon työntekijöiden ja ihmisten tapaamisia, jotka luovat käsityksiä kirkosta. Kohtaamiset on hoidettava hyvin, jotta kirkko säilyttää kosketuksensa ihmisiin. Häkkänen korosti luterilainen kirkon toimineen perinteisesti ihmisten arjessa. Hän toi esille myös sen, että ihmisten maksama suhteellisen pieni kirkollisvero mahdollistaa laajan toiminnan.

Hannu K. Saloranta
muistutti vaikeiden vuosien odottavan kirkkoa. Hänen mielestään kirkon ongelmana on liiallisen maallistumisen sijaan liian vähäinen maallistuminen. Saloranta näki hyvänä, jos papit joutuvat laskeutumaan jalustoiltaan ihmisten tasolle. Kirkon on muututtava hänen mielestään avoimemmaksi ja aidosti ihmisiä kuuntelevaksi.

Kuuma kysymys samaa sukupuolta olevien parisuhteen rekisteröinnistä sähköisti tunnelman paneelin alkupuolella ja kuulijat odottivat vastauksia jännittyneinä. Heikki Hilvo ilmoitti, ettei ole valmis siunaamaan samaa sukupuolta olevien liittoa.

Martti Häkkänen lähti vastauksessaan siitä, että kirkolliskokous käsittelee piispojen esityksen, jonka mukaan kirkko rukoilisi liiton puolesta. Hän ilmoitti noudattavansa kirkon ylimmän päättävän elimen kantaa. Hannu K. Saloranta sanoi olevan ilman muuta valmis siunaamaan homojen ja lesbojen liitot. Hänestä kysymyksestä väittely hautaa alleen paljon tärkeämpiä aiheita kirkossa.

Myös suhde Raamattuun nosti esiin ehdokkaiden erot. Hilvo kertoi pitävänsä Raamattua Jumalan ilmoituksena. Häkkänen ja Salorannan mukaan Raamattua on tulkittu aina, eikä Pyhästä kirjasta löydy ohjeita kaikkiin tilanteisiin.

Mikaelin seurakunnan kolme kirkkoherraehdokasta edustavat linjakysymyksissä melko tarkoin kolmea kirkossa vaikuttavaa linjaa. Hilvoa voi luonnehtia melko kirjaimellisen raamatuntulkinnan kannattajaksi ja julistuksellisuudesta lähteväksi kirkonmieheksi.

Häkkäsen voi sanoa olevan lähellä luterilaisen kansankirkon valtavirtaa. Ehdokkaista mielipiteiltään liberaaleimman Salorannan mielestä Suomessa kirkossa käytävä keskustelu on jäänyt inttelyn tasolle, eikä kehitä kirkkoa.

Mikaelin seurakunnan kirkkoherravaalin ennakkoäänestys 3–7.5 10–18 Mikaelinkirkolla. Varsinainen vaali 9.5 klo 12.30–19.00 ja 10.5. klo 15.00–19.00.


Kirkkoherraehdokkaiden kotisivut:

www.heikkihilvo.fi

www.marttihakkanen.fi

www.hannusaloranta.fi
Kommentoi

Nimimerkki:  

Ajankohtaista

Suuri ja monipuolinen koko perheen Mellunkylän Joulupuisto 2014 huipentaa Kontulan 50-vuotisjuhlat
(päivitetty 6.12.2014)

Mellunkylässä tapahtumarikas loppuvuosi
(päivitetty 9.11.2014)

Lokakuun alun tapahtumia Mellarissa, Musikanteissa, Mikaelinkirkolla ja Luupissa
(päivitetty 1.10.2014)

Ylipormestarin asukasilta torstaina 18.9. Kontulan ala-asteella
(päivitetty 28.8.2014)

KontuFestari 2014 -tapahtuman päivitetty ohjelma
(päivitetty 17.8.2014)

Tapahtumat

Kontulan 50-vuotisohjelmisto julkaistu
(päivitetty 28.2.2014)

Kontulan ostoskeskuksen kyläpäivä sunnuntaina 9.6.
(päivitetty 3.6.2013)

Tapahtumien kuukausi Mellunkylässä
(päivitetty 13.11.2012)

Aatteiden Ilta -kuntavaalipaneeli Kontulan Symppiksessä 16.10.
(päivitetty 14.10.2012)

Lastenvaatekirppari Kontulassa 24.-25.3.
(päivitetty 13.3.2012)