KONTULA
Intro
Kontulan juuret
Laatulähiö vai slummi
Kontula 35 vuotta sitten
Omat muistot ja jutut
Karttoja
Palveluhakemisto
Kuvia
Videoita
Linkit
KontuKeskus
Kontula -lehti
Radio Kontula
Ajankohtaista -arkisto

Haku
Toiminnot
KirjauduMielenosoitus kaupungin vuokra-asuntojen keskinäisen vaihdon puolesta - keskustelu

Palaa listaan Kirjoita
Miska
Kirjoitettu 26.3.2010 klo 20:55

Koko kaupungin vuokra-asuntokuvio mennyt huonompaan suuntaan. Pahinta ollut, ettei helsinkiläisillä enää etuoikeutta kaupungin vuokrakämppiin vaikka veroja stadille maksettu kymmeniä vuosia.


MaPu
Kirjoitettu 8.3.2010 klo 17:50

Tällaiseen keräämään nimiä ja niin maan p....leesti. Olen ollut sähköpostilla kirjeenvaihdossa hallitusten jäsenten kanssa, ja Vihreät meinavat äänestää tuota asuntolautakunnan päätöstä vastaan. Vasemmisto ja SDP taas ovat päätöksen puolella. Täytyypi toivoa, että menis kumoon. Ei jätetä tätä tähän, seuraavaksi valitusta vaan perään.

http://www.adressit.com/vaihtoasunnot
Mielenosoitus
Kirjoitettu 5.3.2010 klo 18:48

Kaupunginhallitus käsittelee maanantaina esityksen, jolla halutaan kumota Helsingin kaupungin asuntojen vuokralaisten oikeus vaihtaa keskenään vuokra-asuntojaan.

Tule siis kanssa ilmaisemaan mielipiteesi vuokra-asuntojen keskinäisen vaihdon säilyttämisen puolesta!

8.3.2010 klo 15-18
Kaupungintalo, Pohjois Espa 11-13

"Asuntolautakunta päätti kokouksessaan 29.12.2009 tehdä kaupunginhallitukselle esityksen asunnonvälityksen periaatteista. Asunnonvaihtojen osalta esitettiin muutos aikaisempaan käytäntöön. Ehdotuksen mukaan kaupungin vuokralaisten keskinäisiä asunnonvaihtoja ei enää toteuteta. Vaihtomahdollisuudet vapautuviin asuntoihin yhtiöiden sisällä (yhtiöt toteuttavat) sekä yhtiöiden välillä (asuntoasiainosasto toteuttaa) halutaan säilyttää ennallaan.

Asiasta ei ole vielä kaupunginhallituksen päätöstä, joten vielä toistaiseksi asukkaiden keskinäiset vaihdot voidaan toteuttaa vanhaan tapaan. Jos kaupunginhallitus vahvistaa asuntolautakunnan esityksen, keskinäisistä vaihdoista luovutaan. Asukkaille jää kuitenkin tulevaisuudessakin mahdollisuus vaihtaa asuntoa oman yhtiön sisällä tai hakea asuntoasiainosaston välityksellä toiseen yhtiöön.

Kiinteistöyhtiöiden sisäisiä vaihtoja vapautuviin asuntoihin on toteutettu viime vuonna noin tuhat. Asuntoasiainosasto järjesti samana aikana 260 asunnonvaihtoa. Jatkossakin vaihdot tulevat olemaan vähintään tällä tasolla. Asuntoasiainosasto on myös sitoutunut kasvattamaan vaihtojen määrää jos keskinäisistä vaihdoista luovutaan.

Asuntolautakunnan päätös on julkinen. Päätöksenteossa on kuultu vuokralaisneuvottelukuntaa ja kiinteistöyhtiöitä."

Kaupunginhallituksen jäsenten yhteystiedot: http://www.hel.fi/wps/po..aupunginhallitus/J_senet


Mielenosoitus kaupungin vuokra-asuntojen keskinäisen vaihdon puolestaKirjoita

Nimimerkki:  
Viesti: